Budinca la aburi
PrinteazaBudinca la aburi din: unt, lapte, faina, zahar, oua, miere, curmale.
- 6 linguriţe de miere
- unt
- 175 g zahăr tos
- 175 g unt
- 3 oua
- lamaie
- 175 g făină
- 2 linguri lapte
- 100 g curmale
Mod de preparare:
Unge cu unt 6 forme rezistente la cuptor de 175 ml şi pune câte 1 linguriţă de miere în fiecare. Lasă deoparte. Cu ajutorul telului electric combină 175 g zahăr tos şi 175 g unt înmuiat la temperatura camerei, până când amestecul devine cremos.
Adaugă treptat 3 ouă bătute şi încorporează 175 g făină cu factor de creştere, apoi zeama de la 1 lămâie şi 2 linguri lapte. Adaugă 100 g curmale, tocate şi porţionează în forme.
Acoperă formele cu dublu strat de hârtie de copt şi leagă cu aţă. Aşază formele într-un vas larg cu apă fierbinte şi acoperă cu capac. Pune la fiert 30 minute. Lasă să stea 5 minute şi apoi întoarce puddingurile pe platou.
Stropeşte cu cremă de ou şi serveşte.
Pofta buna!