Budinca la aburi

Printeaza

Budinca la aburi din: unt, lapte, faina, zahar, oua, miere, curmale.

Ingrediente:Budinca la aburi

  • 6 linguriţe de miere
  • unt
  • 175 g zahăr tos
  • 175 g unt
  • 3 oua
  • lamaie
  • 175 g făină
  • 2 linguri lapte
  • 100 g curmale

 

Mod de preparare:

Unge cu unt 6 forme rezistente la cuptor de 175 ml şi pune câte 1 linguriţă de miere în fiecare. Lasă deoparte. Cu ajutorul telului electric combină 175 g zahăr tos şi 175 g unt înmuiat la temperatura camerei, până când amestecul devine cremos.

Adaugă treptat 3 ouă bătute şi încorporează 175 g făină cu factor de creştere, apoi zeama de la 1 lămâie şi 2 linguri lapte. Adaugă 100 g curmale, tocate şi porţionează în forme.

Acoperă formele cu dublu strat de hârtie de copt şi leagă cu aţă. Aşază formele într-un vas larg cu apă fierbinte şi acoperă cu capac. Pune la fiert 30 minute. Lasă să stea 5 minute şi apoi întoarce puddingurile pe platou.

Stropeşte cu cremă de ou şi serveşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.