Budincă cu lămâie şi gem

Printeaza

Budincă cu lămâie şi gem din: unt, zahar, oua, migdale, faina, praf de copt, coaja de lamaie si gem de fructe.

 

Ingrediente:Budinca_cu_lamâie_si_gem

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua, 3 dintre ele separate
  • 100 g migdale, macinate grosier
  • 50 g faina
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100 g gem de fructe, la alegere

 

Mod de preparare:

Preîncâlzeşte cuptorul la semnul 180 ‘ C. Unge cu unt un vas termorezistent.

Intr-un castron mare, bate cu mixerul untul şi 100 g zahăr, timp de două minute, până când amestecul este pufos.

Adaugă un ou întreg şi trei gălbenuşuri şi amestecă-le cu mixerul pâ­nă capătă consistenţă de cremă.

Incorporează migdalele, făina şi coaja de lămâie.

Cu lingura, pune acest amestec în vasul termorezistent şi dă la cuptor timp de 20 minute, până e bine copt.

Intinde deasupra blatului gemul şi lasă 1 minut, să se aşeze. într-un vas perfect curat şi uscat, bate bine trei albuşuri, până se întăresc, apoi adaugă, treptat, zahărul şi bate bine, până când amestecul devine sticlos.

Pune, cu lingura, acest amestec peste blatul cu gem, astfel încât să îl acopere complet, şi dă la cuptor 10 minute, până când bezeaua s-a aurit uşor.

Lasă să se răcească timp de 10-15 minute.

 

Budincă cu lămâie şi gem

Budinca_cu_lamâie_si_gem

Pofta buna!

 

 

 

retete

Budincă de chia cu fructe proaspete

Budincă de chia cu fructe proaspete din: seminte de chia, lapte, indulcitor, fructe. Semintele de chia sunt o sursă excelentă de nutrienți. Ele conțin o cantitate semnificativă de proteine, fibre, acizi grași omega-3, calciu, magneziu, fosfor și antioxidanți. Semintele de chia sunt bogate în acizi grași omega-3, în special acidul alfa-linolenic (ALA). Acești acizi grași sunt benefici […]

retete

Budincă de tapioca cu lapte de cocos

Budincă de tapioca cu lapte de cocos din: tapioca, lapte de cocos, zahar, extract de vanilie, sare, fructe. Această rețetă de budincă  este o delicioasă și sățioasă alternativă la budinca tradițională. Ingrediente: 1/2 ceașcă de tapioca 2 căni de lapte de cocos 1/4 ceașcă de zahăr (sau îndulcitor alternativ, după preferință) 1 linguriță de extract […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.