Budinca de legume cu mozzarella
PrinteazaBudinca de legume cu mozzarella din: ulei, ceapa rosie, ardei gras, mozzarella, pesmet, dovlecei, parmezan, unt, lapte, faina, coaja de lamaie.
- 60ml ulei
- 2 cepe roşii, feliate
- 3 ardei graşi, de culori diferite, feliaţi
- 350g de mozzarella, tăiată în fâşii
- 100g de pesmet
- 2 dovlecei, feliaţi
- 100g de parmezan, ras
Ingrediente pentru sos:
- 100g de unt
- 700ml de lapte
- 60g de făină
- coaja rasă de la 2 lămâi
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul, topeşte untul la foc mediu într-o cratiţă.
Incorporează făina, amestecând încontinuu, până se omogenizează.
Toarnă treptat laptele, amestecând pentru a evita formarea cocoloaşelor.
Incorporează coaja de lămâie şi lasă totul să fiarbă, amestecând încontinuu, aproximativ 10 minute, până când sosul se îngroaşă.
Pune o tigaie-grill la foc mediu spre puternic. Preîncălzeşte cuptorul la 190°C.
Unge cu ulei un vas mediu de copt. Tăvăleşte legumele (dovlecelul, ceapa şi ardeii) în ulei şi asezonează-le.
Rumeneşte-le în tigaia-grill timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau dă-le la cuptor 15 minute, până se înmoaie.
Toarnă 3/4 din sosul alb în vasul de copt. Aranjează un strat de felii de dovlecei deasupra.
Aşază o treime din feliile de mozzarella şi presară parmezan. Pune apoi un strat de ardei.
Continuă până epuizezi toate ingredientele, apoi aranjează ceapă deasupra şi toarnă sosul rămas.
Dă vasul la cuptor 30-35 de minute, pe raftul din mijloc, până când suprafaţa devine aurie.
Budinca de legume cu mozzarella
Pofta buna!
Ce-mi place budinca de legume