Budinca cu telemea de oaie si vaca din: oua, pesmet, faina, orez, marar verde, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper, telemea de oaie si vaca, ulei, salata verde. Ingrediente: 8 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură făină 4 linguri orez 1 legătură mărar verde 4-5 fire ceapă verde 2 fire usturoi verde sare piper 100 […]
Budinca de legume cu rosii
PrinteazaBudinca de legume cu rosii din: rosii, ardei grasi, dovlecei, ciuperci, sunca, faina, unt, lapte, oua, cascaval, smantana, sare, pesmer, arpagic verde.
- 4-5 rosii
- 2 ardei grasi
- 2 dovlecei
- 500 g ciuperci
- 200 g sunca
- 1 lingura faina
- 1 lingura unt
- 1 cescuta cu lapte
- 4 oua
- 2 linguri cascaval ras
- 300 g smantana
- sare
- pesmet
- arpagic verde (ciboulette)
Mod de preparare:
Speli ciupercile, le tai şi le opăreşti. Le laşi la scurs. în untul topit rumeneşti făina, torni laptele având grijă ca aceasta să nu se ardă.
Amesteci până când obţii un sos consistent. Laşi la răcit.
Separat, baţi 2 ouă, pui un praf de sare, caşcavalul ras şi 200 g de smântână. Baţi energic.
Torni amestecul peste sosul de făină. Adaugi, pe rând, amestecând uşor, ciupercile, şunca si dovleceii tăiati cubuleţe şi ardeii graşi feliuţe.
Ungi o tavă, tapetezi cu pesmet şi torni compoziţia. Nivelezi uşor şi pui deasupra roşiile spălate.
Baţi cele două ouă păstrate cu restul de smântână.
Torni amestecul peste budincă, presari câteva frunze de ciboulette ori fire de ceapă verde şi dai tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau până când se gratinează frumos budinca.
Budinca de legume cu rosii
Pofta buna!
Budinca de taietei cu sunca din: taietei, unt, sunca, smantana, oua, pesmet si sare. Ingredinte: 500 g taietei 50 g unt 250 g sunca 150 g smantana 2 oua 1 lingura pesmet sare Mod de preparare Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, […]
Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt. Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]
Pofta buna!