Budincă de legume
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca de legume din: legume mixte, lapte, unt, faina, zahar, morcov, ceapa, oua, ulei de masline extravirgin, sunca, foi de dafin, nucsoara, sare si piper.
- 600 g legume mixte (varză, dovlecei, ciuperci, mazăre, fasole)
- 1 l lapte
- 50 g unt
- 100 g faină albă
- 1 linguriţă zahăr
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 100 g şuncă
- pesmet
- 2-3 foi de dafin
- nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbe legumele curăţate şi spălate. Separat, toacă ceapa şi morcovul, căleşte-le în ulei încins, apoi adaugă legumele tăiate mărunt şi şunca tocată bucăţele mici.
Amestecă-le de câteva ori ca să se întrepătrundă aromele, apoi toarnă laptele (în care ai încorporat făina amestecată cu untul cald), zahărul, un praf de sare şi puţină nucşoară rasă. Ţine-le pe foc până când se îngroaşă compoziţia, amestecând încet circa 10 minute, apoi stinge focul, lasă să se răcorească puţin şi încorporează ouăle bătute.
Unge o formă de tort cu pereţii detaşabili şi tapeteaz-o cu pesmet. Toarnă compoziţia, niveleaz-o cu o spatulă şi pune deasupra 2-3 foi de dafin. Coace în cuptorul încins 40-45 de minute la 180° C. Scoate-o din formă şi tai-o bucăţi. O poţi servi alături de o tocană sau de un preparat pe bază de peşte.
Budincă de legume
Pofta buna!