Budinca de loboda

Printeaza

Budinca de loboda din: loboda, unt, faina, lapte, pesmet, telemea, fidea, oua, sunca, sare, piper.

 

Ingrediente:Budinca de loboda

  • 700 g lobodă
  • 100 g unt (sau margarină)
  • 125 g făină
  • 300 ml lapte
  • 75 g unt şi pesmet
  • 50 g brânză telemea
  • 50 g fidea
  • 2 ouă
  • 50 g şuncă (sau orice alt salam)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Loboda se curăţă şi se spală, în mai multe ape, apoi se fierbe, în apă clocotindă cu sare, timp de 10 minute.

După aceea se răceşte la un jet de apă rece şi se taie mărunt.

Fideaua se pune la fiert cu apă şi sare, având grijă să nu fiarbă prea mult. După fierbere, se răceşte în apă rece.

Intr-o cratiţă, se pun 75 g unt la înfierbântat, în care se căleşte făina. Apoi se adaugă loboda şi fideaua (ambele scurse bine de apă).

Com­poziţia se lasă să se călească cinci minute, apoi se stinge cu lapte cald, amestecându-se continuu.

Se sărează şi se piperează, se adaugă ouăle, şunca tăiată mărunt şi se amestecă bine.

Această compoziţie se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, şi se presară cu brânză telemea rasă.

Tava dă la cuptor, la foc moderat, 40-50 de minute.

Se scoate din cuptor şi se serveşte cu sos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.