Budinca de mac cu sos de vin

Printeaza

Budinca de mac cu sos de vin din: seminte de mac, lapte, smantana, unt, oua, pesmet, zahar, unt, vin alb, vanilie, amidon.

 

Ingrediente:

  • 250 g seminte de mac
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură apă de flori sau esenţă
  • 150 g unt
  • 6 ouă
  • câte 150 g pesmet şi zahăr
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru formă

Pentru sos:

  • 200 ml vin alb dulce
  • 1 baton de vanilie
  • 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă amidon

 

Mod de preparare:

Macini seminţele de mac în râşniţa manuală pentru cafea şi le fierbi timp de 20-30 de minute, în lapte.

Amesteci smântână cu apa de flori.

Mixezi untul moale, la tem peratura camerei, cu gălbe nuşurile şi zahărul, până când acesta se dizolvă.

Adaugi pesmetul, macul, smântână aromată şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă tare.

Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi tapetată cu făină.

O coci la foc mediu, timp de 40 de minute, în cuptorul preîncălzit sau pentru 1 oră, la bain-marie, dacă nu ţii neapărat să aibă deasupra o crustă rumenă.

Pentru sos, fierbi vinul împreună cu batonul de vanilie. Amesteci gălbenuşul cu amidonul şi torni în fir subţire vinul aromat, amestecând.

Răstorni budinca pe un platou şi o serveşti alături de sosul de vin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.