Budinca de macaroane cu parmezan din: macaroane, franzela, oua, lapte, parmezan, unt, smantana, pesmet, sare. Ingrediente: 500 g macaroane 2 franzele mici 3 ouă 2 ceşti lapte 100 g parmezan 50 g unt o ceaşcă smântână 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Macaroanele se rup în bucăţi foarte mici şi se fierb în […]
Budinca de macaroane cu ciuperci
PrinteazaBudinca de macaroane cu ciuperci din: macaroane, ceapa, ciuperci, usturoi, oua, sunculita, cascaval, smantana, masline, ulei, pesmet, sare, piper.
- 1 pachet macaroane
- 1 ceapă
- 500 g ciuperci
- 2-3 căţei usturoi
- 4 ouă
- 300 g sunculită afumată
- 200 g caşcaval ras
- 400 g smântână
- măsline fără sâmburi
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Fierbi macaroanele conform indicaţiilor de pe pachet, le strecori şi le laşi la răcit. Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi usturoiul pisat, apoi ciupercile.
După ce zeama lăsată de ciuperci a scăzut, opreşti focul şi le dai la răcit, apoi le amesteci cu macaroanele, ouăle bătute, şunculiţa tăiată, 150 de grame de caşcaval, măslinele si asezonezi cu sare si piper.
Ungi o tavă cu puţin ulei şi o presari cu pesmet, pui în ea compoziţia şi acoperi totul cu un amestec făcut din smântână şi caşcavalul rămas. Laşi budinca la cuptor 20 de minute.
Pentru a nu se usca, o acoperi cu folie de aluminiu, pe care o îndepărtezi după 10 minute.
Budinca de macaroane cu ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Budinca de macaroane cu parmezan
Budinca de macaroane cu sunca si arpagic
Budinca de macaroane cu sunca si arpagic din: macaroane, sare, jambon, branza Gouda, sos bechamel, lapte, branza topita, piper, arpagic. Ingrediente: 500 g macaroane sare 200 g jambon 100 g brânză Gouda 250 ml sos bechamel 150 ml lapte 200 g brânză topită piper 3 linguri de rondele de arpagic verde (sibulet) Mod de […]
Pofta buna!