Budinca de macaroane cu sos alb

Printeaza

Budinca de macaroane cu sos alb

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 500 g macaroane
  • 100 g unt sau margarină
  • 200 g făină
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 400 g brânză de vaci
  • zahăr vanilat
  • răzătură de lămâie

 

Mod de preparare:

Budinca de macaroane cu sos alb: Faci un sos alb din unt şi 100 ml lapte, apoi amesteci restul de lapte şi făină.

Le pui pe toate într-un tuci şi amesteci totul până când se leagă. Dai totul la rece. Când s-a răcit, adaugi zahărul vanilat şi răzătura de lămâie.

Macaroanele le fierbi în apă cu sare şi le clăteşti cu apă rece, ca să nu se lipească.

Acestea le adaugi amestecului de mai sus, împreună cu gălbenuşurile. Adaugi şi brânza la sfârşit, apoi albuşurile bătute spumă cu 200 g zahăr.

Pui totul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu pesmet şi le ţii la cuptor până capătă o culoare rumenă (30-40 minute).

O poţi servi cu sirop din dulceaţă sau gem, ori pudrată cu zahăr.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.