Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

Printeaza

O reteta de macaroane cu spana si carne tocata din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, sare, piper, nucsoara, suc de rosii, smantana, carne tocata, maghiran, pesmet, branza de vaci, cannelloni, gasime, cascaval si 1 ou.

 

Ingrediente:Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 500 g spanac
  • sare
  • piper
  • nucşoara rasa
  • 500 g suc de rosii
  • 125 g smantana
  • 1 lingurita maghiran uscat
  • 400 g carne tocata
  • 1-2 linguri pesmet
  • 50 g branza de vaci
  • 16 Cannelloni (paste fainoase pentru umplut)
  • grasime pentru forma
  • 30-35 g cascaval ras
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc o treime din fiecare intr-o lingura de ulei incins.

Se adauga spanacul (dat in cateva clocote si scurs) si putina apa (cam 100 ml) si se lasa sa fiarba incet 5-6 minute. Se condimenteaza cu sare,piper si nucşoara.

Se incinge inca o lingura de ulei si se caleste in el a doua treime de ceapa. Se stinge cu suc de rosii si cu smantana, se adauga maghiranul si se lasa sa fiarba la foc mic circa 5 minute.

Se amesteca bine carnea tocata cu restul de ceapa si de usturoi, branza de vaci, pesmetul si oul, se sareaza, se pipereaza si cu amestecul astfel obtinut se umple cannelloni.

Se unge forma cu grasime, se pune in ea spanacul, peste spanac se asaza unul langa altul cannelloni umpluti cu carne.

Se toarna peste ei sosul de rosii si smantana si se presara cu cascavalul ras.

Se baga la cuptorul incins la 200C si se lasa 40-50 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.