Budinca de macaroane cu sunca
PrinteazaBudinca de macaroane cu sunca din: macaroane, sunca, parmezan, frisca, galbenus, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 300 g macaroane
- 150 g sunca de Praga
- 200 g parmezan sau cascaval
- 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce)
- 3 galbenusuri
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul).
Se amesteca bine frisca sau smantana cu galbenusurile si jumatate din branza rasa, se adauga fasiile de sunca si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
In compozitia astfel preparata, se incorporeaza macaroanele fierte si scurse, apoi se rastoarna intr-o forma de budinca (termorezistenta) si se presara cu restul de cascaval.
Se baga la cuptorul incins la 200C si se coace, pana ce s-a rumenit frumos.
Se serveste imediat.
Pofta buna!