Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Printeaza

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Ingrediente:

  • 300 g macaroane
  • 250 g branza dulce de vaci
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 oua
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le scurgi bine si le treci sub un jet de apa rece.

Pasezi branza dulce, apoi o amesteci cu 150 g zahar, 1 ou, vanilia si coaja de lamaie.

Caramelizezi zaharul ramas in vasul in care vei coace budinca, tapetezi cu zaharul topi acest vas si-l lasi sa se raceasca.

Amesteci compozitia de branza cu macaroane si rastorni totul in vasul tapetat cu zahar.

Ungi budinca cu oul batut, picuri uleiul ca sa nu se usuce si o dai la cuptor pentru 20 de minute.

Budinca astfel pregatita este buna calda, dar si rece, ornata cu ciocolata de casa sau serbet.

 

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.