Budinca de macaroane
PrinteazaBudinca de macaroane din: macaroane, oua, telemea, branza de vaci, gorgonzola, smantana, ceapa verde, rosii, unt si sare.
Ingrediente:
- 700 g macaroane/spaghete
- 2 oua
- 200 g telemea
- 100 g branza de vaci
- 100 g camembert/gorgonzola
- 100 g smantana
- 2 fire de ceapa verde
- 2 rosii
- 50 g unt
- sare
Mod de preparare:
Unge cu unt o formă de guguluf, tapeteaz-o cu felii lungi de roşie (în formă de şah).
Pune pastele la fiert în apă clocotită cu sare. Bate ouăle cu brânza de vaci şi smântână, adaugă telemeaua fărâmiţată şi camembertul tăiat în bucăţi mici
. Amestecă, pune ceapa tăiată fin şi sare, dacă e nevoie.
Toarnă compoziţia peste pastele fierte al dente şi scurse.
Amestecă uşor, dar insistent, până ce pastele sunt cuprinse de compoziţia de brânză.
Toarnă 3/4 din compoziţie în forma tapetată cu roşii, tasează uşor, pune un rând de felii subţiri de roşie, apoi din nou paste.
Pune cuburi de unt şi dă la cuptorul încins, la foc iute, 20-30 de minute.
E la fel de bună caldă sau rece.
Budinca de macaroane
Pofta buna!
Imi place cum ti-a iesit budinca asta!