Porc cu Sos de Miere și Ghimbir din: cotlet, ulei, usturoi, ghimbir, soia, otet, fulgi de chili, amidon, ceapa, susan. Savurează complexitatea și rafinamentul unei rețete cu inspirație asiatica. Această rețetă îmbină dulceața mierii cu aroma picantă a ghimbirului, oferind o experiență culinară memorabilă. Este o alegere excelentă pentru un prânz în familie sau o […]
Budinca de macrou
PrinteazaBudinca de macrou din: macrou, masline, ardei gras, ceapa, rosii, smantana, oua, unt, pesmet, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 3-4 bucăţi de macrou
- 200 g măsline
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 2 roşii
- 200 g smântână
- 2 ouă
- 100 g unt
- 1 lingură cu pesmet
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa şi ardeiul fideluţă şi căleşte totul în ulei. Adaugă măslinele, roşiile decojite şi peştii curăţaţi, tăiaţi în bucăţi şi condimentaţi cu sare şi piper.
Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi lasă să se înăbuşe puţin. Răstoarnă totul în vasul de lut uns cu unt şi tapetat cu pesmet şi felii de lămâie.
Toarnă deasupra ouăle bătute cu smântână şi un praf de sare şi piper. Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Budinca de macrou
Pofta buna!
Șnițel de Pui în Crustă de Pesmet
Șnițel de Pui în Crustă de Pesmet din: piept de pui, oua, pesmet, faina, sare, piper, ulei. Șnițelul este un fel de mâncare iubit de multe culturi, oferind o textură crocantă la exterior și carne suculentă la interior. Această rețetă clasică este perfectă pentru o cină în familie sau ca element principal într-un prânz copios. […]