Budinca de malai
PrinteazaBudinca de malai din: malai, margarina, cascaval vegetal, ceapa, praz, pasta de ardei, sare, piper si boia iute.
Ingediente:
- 400 g malai
- 800 ml de apa
- 50 g margarina
- 150 g cascaval vegetal
- 2 cepe mari
- 1 fir de praz
- 1 lingura cu pasta de ardei
- sare
- piper
- boia iute
Mod de preparare:
Pune apa la fiert şi adaugă sarea când clocoteşte. Răstoarnă mălaiul în oală şi amestecă, la fel ca la prepararea mămăligii, cu telul sau făcăleţul, cam 4-5 minute.
Rade caşcavalul şi adaugă-l, împreună cu margarina, în oală. Amestecă două minute şi apoi toarnă compoziţia fierbinte într-un vas de yena. Incinge cuptorul.
Dă preparatul la cuptor cam 10-15 minute, între timp, rade ceapa şi căleşte-o în ulei până devine translucidă, apoi pune pasta de ardei, boia iute şi piper după gust.
Scoate vasul de yena din cuptor şi toarnă amestecul de ceapă deasupra. Serveşte-o caldă, tăiată pătrate!
Budinca de malai
Pofta buna!