Budinca de malai

Printeaza

Budinca de malai din: malai, margarina, cascaval vegetal, ceapa, praz, pasta de ardei, sare, piper si boia iute.

Ingediente:

  • 400 g malai
  • 800 ml de apa
  • 50 g margarina
  • 150 g cascaval vegetal
  • 2 cepe mari
  • 1 fir de praz
  • 1 lingura cu pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • boia iute

 

Mod de preparare:

Pune apa la fiert şi adaugă sarea când clocoteşte. Răstoarnă mălaiul în oală şi amestecă, la fel ca la prepararea mămăligii, cu telul sau făcăleţul, cam 4-5 minute.

Rade caşcavalul şi adaugă-l, împreună cu margarina, în oală. Amestecă două minute şi apoi toarnă compoziţia fierbinte într-un vas de yena. Incinge cuptorul.

Dă preparatul la cuptor cam 10-15 minute, între timp, rade ceapa şi căleşte-o în ulei până devine translucidă, apoi pune pasta de ardei, boia iute şi piper după gust.

Scoate vasul de yena din cuptor şi toarnă amestecul de ceapă deasupra. Serveşte-o caldă, tăiată pătrate!

Budinca de malai

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.