Budinca de marmelada cu portocala si ghimbir
PrinteazaBudinca de marmelada cu portocala si ghimbir din: unt, zahar brun, oua, făină cu factor de creştere, praf de copt, ghimbir măcinat, ghimbir proaspăt, lapte, coala si zema de portocala, marmeladă de portocale, sirop de ghimbir.
Ingrediente:
- 90 g unt, înmuiat
- 90 g zahăr brun
- 2 ouă, bătute
- 90 g făină cu factor de creştere
- 1/2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă ghimbir măcinat
- 2 cm ghimbir proaspăt, răzuit
- 2 linguri lapte
- coaja razuita marut de la 1 portocala
Pentru sos:
- zeama de la 1 portocala
- 4 linguri marmeladă de portocale
- 1-2 linguri sirop de ghimbir
Mod de preparare:
Combină cu telul electric untul cu zahărul până când amestecul devine pufos şi se deschide la culoare.
Adaugă ouăle şi apoi încorporează delicat făina, praful de copt, ghimbirul, laptele si zeama de portocala.
Toarnă compoziţia într-un vas rotund şi adâncit de 900 ml, acoperă cu film alimentar şi dă la microunde şi lasă la temperaura maximă 4 min, sau 3 1/2 min la temperatura de 900 W.
Sau porţionează cantitatea în boluri mici rezistente la microunde şi lasă-le pe fiecare 1 min.
Intre timp, prepară sosul: pune zeama de portocală la fiert şi lasă să scadă la jumătate, adaugă marmelada şi siropul de ghimbir şi combină.
Răstoarnă puddingul pe platoul de servit şi serveşte cu sosul turnat deasupra şi cu cremă de vanilie sau îngheţată de vanilie.
Budinca de marmelada cu portocala si ghimbir
Pofta buna!