Budinca cu mere si frisca
PrinteazaBudinca cu mere si frisca din: unt, zahar pudra, ou, faina, praf de copt, condimente pentru prajituri, mar, lapte, miere, frisca.
- 125 g unt, la temperatura camerei
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 125 g făină cernută
- 3 g praf de copt
- 1/2 lingutiţă cu condimente pentru prăjituri
- 1 măr decojit şi ras
- 2 linguri cu lapte
Ingrediente pentru topping:
- 4 linguri cu miere
- 1 măr decojit, tăiat în patru, fără sâmburi, feliat
Ingrediente pentru servire:
- 4 linguri cu frişcă
Mod de preparare:
Setează temperatura cuptorului la 200°C.
Pentru a face aluatul: pune untul şi zahărul într-un castron şi amestecă cu un mixer până când compoziţia se deschide la culoare şi devine pufoasă. Adăugă oul şi continuă să amesteci.
Adaugă făina cernută, praful de copt, condimentele, mărul ras şi laptele şi amestecă uşor până se omogenizează.
Pregateste 4 x 150 ml forme de budincă, unse cu unt şi tapetate cu hârtie de copt.
Pentru topping: toarnă 1 lingură de miere la baza formelor de budincă. Aranjează un sfert din mărul feliat la baza fiecărei forme.
Toarnă aluatul deasupra. Repetă operaţiunea pentru toate formele.
Pune formele pe o tavă de copt şi coace-le timp de 35 minute, până când aluatul devine ferm.
Verifică cu un pai dacă s-a copt suficient în interior. Mai lasă încă 5 minute dacă este necesar.
Scoate formele, întoarce-le şi scoate conţinutul. Indepărtează foaia de copt. Serveşte cu frişcă deasupra.
Budinca cu mere si frisca
Pofta buna!