Budinca de mere cu stafide si bezea
PrinteazaBudinca de mere cu stafide si bezea din: stafide, oua, brânză de vaci, zahăr vanilat, zahăr pudră, budincă de vanilie, lapte, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, zahăr fin, oţet de vin alb, pâine baghetă, mere.
Ingrediente:
- 50 g stafide
- 2 ouă
- 500 g brânză de vaci
- 1 plic zahăr vanilat
- 60 g zahăr pudră
- 1/2 plic budincă de vanilie
- 4 linguri lapte
- coaja rasă de la 1/2 lămâie
- 50 g unt topit
- 30 g zahăr fin
- 1 linguriţă oţet de vin alb
- 1 pâine baghetă
- 2 ouă
- 400-500 ml lapte
- 2 mere decojite şi tăiate felii
- sucul de la 1/2 lămâie
- 40 g unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Se înmoaie stafidele în apă fierbinte şi se lasă să se scurgă. Se separă ouăle şi se amestecă gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahăr vanilat şi zahăr pudră.
Se dizolvă praful de budincă în lapte, apoi se înglobează în amestecul de brânză şi se adaugă coajă de lămâie.
Se taie felii pâinea baghetă. Se bat ouăle cu lapte şi se înmoaie feliile de pâine în această compoziţie.
Se unge cu unt o formă mare de sufleu şi se aşază în ea feliile de baghetă. Se pune deoparte o cantitate mică de cremă de brânză, restul se repartizează în formă.
Se încrustează merele deasupra şi se acoperă cu crema de brânză pusă deoparte.
Se mai aşază deasupra un strat de felii de baghetă. Se stropeşte cu unt topit şi se coace budinca cca 50 min. în cuptorul încins la 180 °C, acoperită cu folie de aluminiu.
Se bat albuşurile, înglobând treptat zahărul. La final se înglobează şi oţetul. Se scoate budinca din cuptor’şi se repartizează deasupra compoziţiâ de bezea.
Se lasă să se rumenească puţin la cuptor şi se serveşte caldă.
Budinca de mere cu stafide si bezea
Pofta buna!