Carne de Strut cu Salata de Linte si Ceapa Rosie – un preparat nutritiv, perfect pentru cei care doresc sa exploreze noi orizonturi culinare. Carnea de strut, cunoscuta pentru textura sa frageda si continutul scazut de grasimi, se combina perfect cu salata de linte si ceapa rosie, oferind un echilibru excelent intre proteine, fibre si […]
Budinca de mere
PrinteazaBudinca de mere din: faina de grau, stafide, mar, coaja de lamaie, lapte integral, grasime vegetala, praf de copt, scortisoara, cuisoare, nucsoara si zahar brun.
Ingrediente:
- 175 g faina de grau
- 75 g stafide
- un mar
- coaja rasa a unei lamai
- 150 ml lapte integral
- 75 g grasime vegetala
- o lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita amestec de mirodenii (scortisoara, cuisoare, nucsoara)
- 50 g zahar brun
Mod de preparare:
Budinca de mere: Faina cernuta, praful de copt, mirodenii si putin sare se amesteca intr-un castron mare.
adauga grasime, zahar, stafide, un mar curatat si taiat cuburi si coaja rasa de lamaie. adauga lapte, amestecandu-se. Se va obtine un aluat lipicios.
Compozitia se distribuie in 6 forme de 150-200 ml unse cu unt, se acopera cu un cerculet de hartie-pergament si se acopera bine cu folie alimentara. pune intr-o cratita mare sau intr-o forma adaunca si se toarna 3/4 de apa clocotita.
fierbe 2 ore la foc mic, adaugand din cand in cand apa clocotita. scot atent formele din cratita, se inlatura foaia si hartie. rastoarna in farfurii si deasupra se toarna melasa sau crema.
Pofta buna!
Carne de Strut cu Salata de Linte si Ceapa Rosie