Budinca de morcovi
PrinteazaO reteta de budinca de morcovi din: cartofi, carne tocata de vaca, morcovi, smantana, branza cedar, unt, ulei, sos worcestershire, sare si piper.
- 750 g cartofi
- 400 g carne tocata de vaca
- 750 g morcovi
- 200 ml smantana grasa
- 100 g branza cedar
- 25 g unt
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu sos worcestershire
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune pe foc două oale cu apă şi un praf de sare. Când apa dă în clocot, adaugă într-o oală cartofii curăţaţi, iar in cealata, morcovii. Lasa sa fiarba acoperit. Intre timp, încinge o lingură cu ulei într-o crăticioară şi căleşte carnea de vacă, la foc mic, până se pătrunde. Din când în când, completează cu apă ca să nu se ardă.
Când e aproape gata, adaugă sosul Worcestershire, piper după gust şi dă deoparte, ca să se întrepătrundă aromele. Zdrobeşte cartofii, adaugă untul şi smântână şi omogenizează. Separat, prepară un piure din morcovii zdrobiţi în care ai încorporat o lingură cu ulei.
Intr-o tavă potrivită, pune un strat de piure de cartofi, unul de carne, iar la final, piureul de morcovi.
Rade brânza deasupra şi dă la cuptorul încins până se formează o crustă aurie. înainte de a servi budinca de morcovi, las-o la răcorit 15-20 de minute.
Budinca de morcovi
Pofta buna!