Budinca de taietei cu sunca din: taietei, unt, sunca, smantana, oua, pesmet si sare. Ingredinte: 500 g taietei 50 g unt 250 g sunca 150 g smantana 2 oua 1 lingura pesmet sare Mod de preparare Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, […]
Budincă nemţească
PrinteazaBudincă nemţească din: branza de vaci, mascarpone, oua, zahar vanilat, zahar tos, coaja de lamaie, gris, stafide, afinata, esenta de rom.
Ingrediente:
- 250 g brânză de vaci
- 500 g mascarpone
- 3 ouă
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- 100 g zahăr tos
- coajă de lămâie zaharisită
- 30 g griş
- 100 g stafide
- 25 ml afinată
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Pui mai întâi stafidele la înmuiat în afinata amestecată cu esenţa de rom.
Gălbenuşurile le freci cu zahărul tos, adaugi apoi zahărul vanilat, coaja de lămâie, brânza de vaci pasată, mascarpone şi grisul.
Amesteci totul bine, după care încorporezi, câte puţin, albuşurile bătute spumă tare cu puţină sare şi stafidele scurse de zeamă.
Compoziţia o torni într-o formă tapetată cu hârtie de copt şi o dai la cuptorul încins în prealabil.
Laşi să se coacă 40-50 de minute, iar după ce s-a răcit, o presari cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt. Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]
Pofta buna!