Budinca cu nuci si curmale
PrinteazaBudinca cu nuci si curmale din: caju, fructe confiate, curmale, galbensuri, albusuri, zahar pudra, faina de grau, praf de cacao, lapte si unt.
Ingrediente:
- cate 4 linguri de caju, nuci, fructe confiate si curmale
- 2 galbenusuri
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar pudra
- 6 linguri faina de grau
- 2 linguri praf de cacao
- 4 linguri de lapte
- o lingurita de unt
Mod de preparare:
Budinca cu nuci si curmale: Intr-un castron mare, se amesteca nucile, curmalele si fructele confiate. Se bat, deasupra aburilor galbenusurile cu zaharul pudra, in decurs de 5 minute. Se ia de pe foc, se adauga faina cernuta, praf de cacao si lapte.
ia de pe foc, se adauga faina cernuta, praf de cacao si lapte. Se bat albusurile pana la spuma, se amesteca cu galbenusurile si se toarna in castronul cu nuci si fructe confiate.
amesteca. Se incalzeste cuptorul pana la temperatura de 180C.
unge forma cu ulei si se asterne o foaie de pergament. Se pune in forma compozitia cu nuci si se coace 55-60 de minute.
Pofta buna!