Budinca de nuci
PrinteazaBudinca de nuci
Ingrediente:
- 150 g nuci curăţate
- 80 g făină
- 70 g unt
- 5 ouă
- 1 1/2 pahar lapte
- coajă de lămiie
- 150 g zahăr
- 3 g scorţişoară pisată
Mod de preparare:
Budinca de nuci: Laptele, untul şi zahărul se pun într-un vas la foc şi se amestecă cu un telpînă începe să fiarbă.
Se dă deoparte şi se mai adaugă 3 g scorţişoară, coajă de lămîie, nucile măcinate, gălbenuşurile, 1/2 lingură făină crudă şi albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă cu laptele.
Se unge cu unt o formă de budincă, se umple cu compoziţia de mai sus şi se dă la cuptor moderat, 35-40 minute, in baie de apă (bain-marie).
Se răstoarnă pe un platou după 3-4 minute. Separat se serveşte sos de vanilie sau şodou de vin.
Pofta buna!