Budinca de nuci

Printeaza

Budinca de nuci

Ingrediente:

  • 150 g nuci curăţate
  • 80 g făină
  • 70 g unt
  • 5 ouă
  • 1 1/2 pahar lapte
  • coajă de lămiie
  • 150 g zahăr
  • 3 g scorţişoară pisată

 

Mod de preparare:

Budinca de nuci: Laptele, untul şi zahărul se pun într-un vas la foc şi se amestecă cu un telpînă începe să fiarbă.

Se dă deoparte şi se mai adaugă 3 g scorţişoară, coajă de lămîie, nucile măcinate, gălbenuşurile, 1/2 lingură făină crudă şi albuşurile bătute spumă tare şi se amestecă cu laptele.

Se unge cu unt o formă de budincă, se umple cu compoziţia de mai sus şi se dă la cuptor mo­derat, 35-40 minute, in baie de apă (bain-marie).

Se răstoarnă pe un pla­tou după 3-4 minute. Separat se serveşte sos de vanilie sau şo­dou de vin.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.