Budincă de orez cu dulceaţă de vişine din: orez, lapte, zahar, oua, unt, dulceata de visine si zahar vanilat.
Ingrediente:
300 g orez
600 ml lapte
200 g zahar
3 oua
50 g unt
150 g dulceata de visine
1 plic zahar vanilat
Mod de preparare:
Spălaţi orezul în 3-4 ape şi puneţi-l la fiert în 2 litri de apă. După ce a fiert 10 minute scur- geţi-l de apă puneţi-l la fiert în continuare în lapte.
Când orezul a absorbit tot laptele, luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l 10 minute să se răcească.
Bateţi ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi puneţi peste orez. Omogenizaţi bine şi turnaţi amestecul într-o tavă unsă cu unt.
Coaceţi budinca în cuptor la foc potrivit pentru circa 20 de minute. Serviti-o caldă cu dulceaţă de vişine deasupra.
Budinca de telina cu carne si orez din: telina, carne, smantana, orez, ceapa, oua, unt, pesmet, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 7-8 ţeline 300 g carne de porc 300 g carne de vită 250 g smântână 100 g orez 5 ouă 2 cepe 100 g unt sau margarină o lingură pesmet verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tocată […]
Budinca de orez cu lapte de cocos din: orez, lapte de cocos, nucsoara, sare, zahar, ulei, portocale, coaja de portocale. Ingrediente: 175gr orez 400ml lapte de cocos 1/2 lingurita nucsoara, rasa 1 praf sare 4 linguri zahar ulei 2 portocale, curatate si feliate coaja de portocala, pentru servire Mod de preparare: Spalati orezul […]
Budinca de orez cu miere din: orez, miere, lapte, unt, oua, zahar, lamaie, fructe. Ingrediente: 125 g orez cu bob rotund 250 ml apă 750 ml lapte 50 g unt 2 ouă 50 g miere 1 plic de zahăr vanilat 1 lingură de zahăr 1 linguriţă de coajă de lămâie 1/4 linguriţă de sare pesmet […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.