Budincă de orez cu lămâie şi vanilie
PrinteazaO reteta de budinca de orez cu lamaie si vanilie din: lapte, smantana dulce, coaja de lamaie, pasta de vanilie, zahar fin, orez si unt.
- 600 ml lapte
- 450 ml de smantana dulce pentru gatit
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 pastaie de vanilie, taiata in doua pe lungime
- 25 g zahar fin
- 100 g de orez cu bobul scurt
- 25 g unt, taiat cubulete
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 140° C/gaz 1. Se pun laptele, smântână, coaja de lămâie şi păstaia de vanilie într-o cratiţă. Se aduce uşor la fierbere, apoi se adaugă zahărul fin şi orezul. Se mută amestecul într-un vas termorezistent întins şi se pun cubuleţe de unt din loc pe deasupra.
Se coace 30 de minute, apoi se amestecă bine şi se mai coace o oră, până ce budinca devine moale şi cremoasă, cu o coajă aurie la suprafaţă. Adâncimea şi tipul vasului folosit va influenţa timpul de coacere, astfel încât, dacă budinca pare prea moale, se dă din nou la cuptor şi se verifică aproximativ din 10 în 10 minute.
Odată gata, se lasă să se odihnească 10 minute înainte de a o servi.
Budincă de orez cu lămâie şi vanilie
Pofta buna!