Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocos
PrinteazaO reteta de budinca de orez cu mango, lamaie verde si nuca de cocos din: orez cu iasomie, lapte de nuca de cocos, zahar tos, batond e vanilie, pudra de nuca de cocos, mango, smantana, fistic si coaja de lamaie verde.
- 250 g de orez cu iasomie
- 400 ml de lapte de nucă de cocos la conservă (dacă preferaţi, degresat)
- 80 g de zahăr tos
- 1 baton de vanilie, tăiat pe din două, pe lung
- 2-3 linguri de pudră de nucă de cocos
- 1 mango copt
- 150 ml de smântână grasă
Pentru ornat:
- 1 mână de fistic tocat
- coaja rasă de la 1 lămâie verde
Mod de preparare:
Puneţi într-o oală orezul, laptele de nucă de cocos, zahărul şi batonul de vanilie. Daţi în clocot, amestecând constant, apoi acoperiţi oala şi lăsaţi-o la foc mic 15-20 de minute, până se înmoaie orezul.
Intre timp, prăjiţi nuca de cocos într-o tigaie, la foc moderat, până se rumeneşte, scuturând des tigaia. Puneţi-o pe o farfurie şi lăsaţi-o să se răcească. Curăţaţi mangoul şi tăiaţi pulpa în bucăţi mari, îndepărtând sâmburele.
Când orezul este gata, luaţi oala de pe foc şi scoateţi batonul de vanilie. Amestecaţi-l bine cu nuca de cocos prăjită, cu smântână grasă şi cu bucăţile de mango. Acoperiţi-l din nou şi lăsaţi-l să stea 2-3 minute.
Impărţiţi budinca de orez în boluri de servit şi presăraţi fisticul tocat. Radeţi puţină coajă de lămâie verde deasupra şi serviţi.
Budincă de orez cu mango, lămâie verde si nucă de cocos
Pofta buna!