Budinca de orez si mere
PrinteazaBudinca de orez si mere din: orez, mere, stafide, zahar, sare, margarina, lamaie.
- 1 ceaşcă de orez
- 5 mere
- 1 ceaşcă de stafide
- 4 linguri cu zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 1 lingură cu margarină
- 1/4 lămâie
Mod de preparare:
Alegeţi orezul, îl spălaţi în două-trei ape, fierbeţi-l în 3 măsuri de apă cu puţină sare. Lăsaţi la foc mic 20 min, acoperiţi vasul şi trageţi-l de pe foc.
Curăţaţi merele de coajă şi seminţe, tăiaţi-le beţişoare, puneţi-le într-un castron, stropiţi-le cu zeamă de lămâie şi acoperiţi-le cu zahăr.
Ungeţi o formă de sticlă mai mare cu margarină, aşezaţi la bază un strat de orez, adăugaţi merele, apoi alt strat de orez, în care aţi amestecat stafidele.
Dacă mai aveţi materie primă amestecaţi, omogenizaţi, răsturnaţi peste stratul de orez şi aşezaţi în cuptor pentru 30 minute.
Serviţi budinca tăiată felii groase, cu dulceaţă de fructe deasupra, caldă sau rece.
Pofta buna!