Budinca de orez cu nectarine din: orez, nectarine, stafide, zahar, sare, margarina, lamaie.
Ingrediente:
1 cană cu orez
5-6 nectarine
100 g stafide
4 linguri cu zahar
1/2 lingurita cu sare
1 lingura cu margarina
1/4 lamaie
Mod de preparare:
Alegeti orezul bob cu bob, il spalati in 2-3 ape, fierbeti intr-un litru de apa calda.
Dupa 20 minute trageti vasul de pe foc, acoperiti, lasati asa 1 ora. In acest timp curatati nectarinele de coaja, taiati felii, stropiti cu zeama de lamaie si acoperiti cu 4 linguri cu zahar.
Ungeti o forma de sticla termorezistenta cu margarina, asezati un strat de orez, apoi intindeti in strat uniform nectarinele.
Daca au lasat zeama, aceasta se toarna peste nectarine. Amestecati restul orezului cu stafidele curatate de codite, spalate si scurse. Intindeti amestecul in strat gros peste nectarine.
Puneti forma in cuptor pentru 30 minute, stingeti focul cand orezul s-a rumenit usor.
Serviti budinca dupa ce s-a racit 15 minute, simpla sau cu fructe din dulceata.
Budinca de conopida cu carne si branza dulce din: conopida, carne tocata de pui, ulei, piper, sare, branza dulce, oua, unt, faina, lapte, orez, smantana, marar, unst, pesmet. Ingrediente: 1 kg conopidă 1 kg carne tocată de pui 50 ml ulei piper, sare 500 g brânză dulce 3 ouă 50 g unt 1 lingură […]
Budinca cu freekeh si carnati din: carne de carnati, apa, cereale feekah, seminte de in, ketchup, pudra de ceapa, paprika, seminte de fenel, pudra de usturoi, salvie, piper negru, sirop de artar, cimbru, ulei. Potrivita pntru micul dejun, satiosa si gustoasa. Freekeh este un aliment cu cereale făcut din grâu dur verde ( Triticum turgidum […]
Pentru cine stie sa faca budinca, ca nu e la indemana oricui 🙂
Adaugă un comentariu
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Pentru cine stie sa faca budinca, ca nu e la indemana oricui 🙂