Budinca de orez negru
PrinteazaBudinca de orez negru din: orez, anason, lapte de cocos, lime, zahar, lapte, fructe.
- 1 ceaşcă orez negru
- 1 anason stelat
- 2 păstăi de cardamom
- 1 cutie lapte de cocos
- 3 frunze de lime
- 1 cutie lapte condensat
- 2 linguri zahăr brun
- fructe de sezon
Mod de preparare:
Orezul spălat se pune într-un vas cu apă şi se ţine până a doua zi sau cel puţin 4-5 ore. Se scurge orezul, apoi se pune într-un vas pe foc, împreună cu anason, cardamom, frunze de lime, lapte de cocos, lapte de orez condensat şi zahăr.
Se lasă pe foc până se îngroaşă, după care se scot frunzele de lime, anasonul şi cardamomul. Se pun în boluri fructele, apoi câteva linguri de budincă şi se serveşte.
Pofta buna!