Budinca de orez cu nuci si scortisoara
PrinteazaBudinca de orez cu nuci si scortisoara din: lapte, zahar, zahar vanilat, oua, orez, nuci, lamaie, scortisoara, dulceata.
Ingrediente:
- 500 ml lapte dulce
- 4 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 ouă
- 1 pahar orez
- 1 cană nuci
- coajă rasă de lămâie
- scorţişoară
- dulceaţă
Mod de preparare Budinca de orez cu nuci si scortisoara:
Se fierbe orezul în lapte îndulcit cu o lingură de zahăr tos şi pliculeţul de zahăr vanilat şi un vârf de sare.
Se lasă să se răcească.
Se freacă bine gălbenuşurile cu trei linguri de zahăr şi se adaugă albuşurile bătute spumă.
Se omogenizează cu orezul şi se adaugă nuci pisate, dulceaţă, scorţişoară şi coajă de lămâie.
Se introduce la cuptor, la foc mic, într-un vas de Jena,, bine uns cu unt, pentru aproximativ trei sferturi de oră.
Pofta buna!