Budincă de orez cu vin

Printeaza

Budincă de orez cu vin

Ingrediente:

  • 200 g orez
  • 1 kg vin roşu
  • 10 linguri zahăr
  • 1 linguriţă scor­ţişoară
  • 150 g unt
  • 6 ouă
  • 1 praf sare
  • unt
  • pesmet pentru formă
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Budincă de orez cu vin: Fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă cu untul şi cu alte 5 linguri de zahăr.

Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd bine, apoi scorţişoara, sarea şi spuma de albuşuri. Se pune în forma de budincă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, se dă la cuptor şi se ţine pînă ce se rumeneşte (30-40 min).

Se răstoarnă pe farfurie şi se pudrează cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.