Budincă de orez cu vin
PrinteazaBudincă de orez cu vin
Ingrediente:
- 200 g orez
- 1 kg vin roşu
- 10 linguri zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 150 g unt
- 6 ouă
- 1 praf sare
- unt
- pesmet pentru formă
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Budincă de orez cu vin: Fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă cu untul şi cu alte 5 linguri de zahăr.
Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd bine, apoi scorţişoara, sarea şi spuma de albuşuri. Se pune în forma de budincă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, se dă la cuptor şi se ţine pînă ce se rumeneşte (30-40 min).
Se răstoarnă pe farfurie şi se pudrează cu zahăr pudră.
Pofta buna!