Budincă de orez cu vişine: orez, lapte, oua, zahar, esenta de vanilie, visine, unt, pesmet.
Ingrediente:
2 căni orez
6 căni lapte
5 ouă
250 g zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
500 g vişine din compot
50 g unt
pesmet pentru tapetat tava
Mod de preparare:
Pui laptele la fiert, iar când a dat în clocot, adaugi orezul spălat în mai multe ape şi scurs.
Laşi să fiarbă până se îngroaşă, amestecând frecvent. Pui zahărul, laşi pe foc să mai dea în câteva clocote, după care laşi orezul să se răcească.
Adaugi untul, cât e încă fierbinte orezul şi amesteci, pentru a se topi.
Când s-a răcit, adaugi în orez gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi vişinele (curăţate de sâmburi). Amesteci bine şi adaugi albuşurile bătute spumă tare.
Torni compoziţia într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt. Pe fundul tăvii presari pesmet şi apoi torni compoziţia.
Introduci budinca în cuptorul preîncălzit, pentru 35 de minute.
O reteta gustoasa de budinca cu: vanilie, lapte, zahar, amidon, unt, sare, zmeura, menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahăr 25 g amidon 1 fiolă esenţă de vanilie 15g unt un praf de sare zmeura menta Mod de preparare: Se încălzeşte laptele la foc mic şi, când face băşicuţe, se trage de pe […]
Budinca de orz cu merisoare din: orz, apa, cidru de mere, suc de portocale, merisoare, stafide, sirop de artar, scortisoara, sare de mare. O budinca potrivita pentru micul dejun, satioasa si plina de vitamine si sanatate. Ingrediente: 92 gr orz inmuiat si scurs, conform instructiunilor de pe ambalaj 235 ml apa 60 ml cidru de […]
Budinca cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar pudra, briose si unt. Ingrediente: 1 kg fructe de padure (cireșe, zmeura, coacaze negre, mure) 900g zahar pudra 400g brioșe 1 lingura unt topit Mod de preparare: Puneți fructele și zaharul intr-o tigaie la foc mediu, se amesteca cu grija pana cand se […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.