Budinca de orez
PrinteazaO reteta de budinca de orez din: orez, sare, unt, oua, branza de vaci, zahar pudra, zahar tos, esenta vanilie, caise si lapte.
- 250 g orez
- 1 praf de sare
- 2 linguri unt
- 5 oua
- 200 g branza de vaci grasa
- 100 g zahar pudra
- 3 linguri zahar tos
- 1 esenta vanilie
- 500 g caise
- 1 l lapte
Mod de preparare:
Speli orezul în multe ape şi-l fierbi în 500 ml de lapte cu puţină sare. Il laşi să se răcească, după care îl amesteci cu trei linguri de zahăr tos. Baţi trei gălbenuşuri şi le amesteci cu brânza, zahărul pudră şi esenţa de vanilie. Mixezi până obţii un amestec cremos.
Pui jumătate din cantitatea de orez într-un vas termo- rezistent mai mic uns cu unt, întinzi în strat uniform amestecul de brânză, aşezi caisele tăiate jumătăţi şi acoperi cu restul de orez. Baţi două ouă cu 500 ml de lapte şi torni peste budincă.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. între timp, baţi trei albuşuri spumă tare şi o întinzi pe budincă. O introduci din nou la cuptor pentru 8-10 minute, până se aureşte uşor. Decorezi cu caise şi frunze de mentă.
Budinca de orez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- budinca de orez cu branza gratinata la cuptor