Budincă orientală de orez
PrinteazaO reteta de budinca orientala de orez din: orez, vin rosu, apa, lapte, zahar, apa de trandafiri, scortisoara si zahar pudra.
- 350 g orez
- 50 ml vin roşu
- 300 ml apă
- 700 ml lapte
- 50 g zahăr
- 1 linguriţă apă de trandafiri
- 2-3 linguri scorţişoară măcinată
- 1 linguriţă zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune la fiert, într-o oală, apa, laptele, vinul, zahărul şi un praf de sare. Când începe să clocotească, adaugă orezul spălat bine şi lasă-1 să fiarbă, la foc mic, circa 20 minute.
Aromează-l cu câteva picături de apă de trandafiri şi fierbe-1 în continuare încă 5 minute sau până când se absoarbe tot lichidul.
Pune orezul într-un castron sau în patru forme individuale şi lasă-l 30 de minute să se întărească în frigider.
Răstoarnă formele pe farfurii, presară budinca cu scorţişoară şi cu zahăr pudră şi serveşte-o ca desert sau ca gustare.
Budincă orientală de orez
Pofta buna!