Budinca de oua si ciuperci
PrinteazaO reteta de budinca de oua si ciuperci din: ciuperci, oua, albusuri, branza cedar, ceapa, rosii uscate, ardei iute, sare, piper si ulei.
- 5 ciuperci proaspete
- 2 oua
- 5 albusuri
- 150 g branza cedar
- 1 ceapa
- 1 lingura cu rosii uscate
- 1/2 ardei iute
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/4 lingurita cu piper
- 1 lingura cu ulei
Mod de preparare:
Incinge uleiul intr-o tigaie mai adanca. Adauga ceapa tocata marunt si ciupercile curatate si feliate. Caleste-le la foc mic, pana se evapora apa pe care o lasa ciupercile. Amestecă ciupercile şi ceapa cu roşiile uscate, brânza cedar dată pe râzătoare, ardeiul iute, după preferinţă.
Bate ouăle (separat, albuşurile cu un praf de sare) şi încorporează-le în compoziţia de legume şi brânză. Potriveşte gustul de sare şi piper. Toarnă totul într-o formă de copt unsă cu puţin ulei şi •tapetată cu griş ori pesmet. Dă la cuptorul încins pentru o jumătate de oră, apoi lasă să se răcorească zece minute.
Budinca de oua si ciuperci
Pofta buna!