Budinca cu oua si legume

Printeaza

Budinca cu oua si legume din: oua, patrunjel, morcovi, pastarnac, ulei, cartofi, seminte, sare, piper.

Ingrediente:

  • 6-8 ouă
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
  • 2 morcovi
  • 3 rădăcini de păstârnac
  • 3 linguri de ulei de nuci
  • 200 g cartofi dulci
  • câte o priză de seminţe de fenicul, praf de cuişoare, scorţişoară, cardamom si praf de anason
  • grăsime pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Incălzeşţe cuptorul la 170°C. Ouale se bat, se sărează, se piperează si se amestecă cu pătrunjelul.

Morcovii şi rădăcinile de păstârnac se spală, se curăţă şi se taie felii subţiri.

Se încinge uleiul, în care se călesc apoi legumele (circa 8 minute). Cartofii dulci se spală, se cojesc, se taie cubuleţe si se adaugă în tigaie. Amestecul se condimentează puternic.

Legumele se pun apoi într-o formă termorezistentă plată unsa cu grăsime şi se toarnă pe deasupra ouăle bătute.

Se coace totul în cuptor pe şina din mijloc circa 40 de minute.

Cand este gata, budinca se taie în bucăţi şi se serveşte.

 

Budinca cu oua si legume

Budinca_cu_oua_si_legume

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.