Budinca cu paine si ciuperci

Printeaza

Budinca cu paine si ciuperci din: ulei, ciuperci, usturoi, oua, smantana, lapte, cascaval, sare, piper si o franzela.

Ingrediente:Budinca_cu_paine_si_ciuperci

  • 3 linguri ulei
  • 8-10 ciuperci
  • 4 caei de usturoi
  • 7 oua mari
  • 250 ml smantana
  • 500 ml lapte gras
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 franzel aveche de o zi

 

Mod de preparare:

Speli ciupercile bine şi le tai bucăţi mai mari. încingi uleiul într-o tigaie mai mare, pui ciu¬percile şi usturoiul pisat şi le laşi la călit până se înmoaie.

Dai deoparte şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Baţi ouăle cu telul, adaugi smântână, laptele, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Tai pâinea felii şi apoi cuburi mari.

Le adaugi în amestecul de lapte, pui ciupercile, sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor. Laşi să stea 10 minute ca să tra¬gă pâinea lichidul.

Aşezi compoziţia într-un vas termorezistent uns şi tapetat şi o introduci în cuptorul preîncălzit până se rumeneşte deasupra (circa o oră). O serveşti caldă.

Budinca cu paine si ciuperci

Budinca_cu_paine_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.