Budincă de pâine cu fasole şi bacon
PrinteazaO reteta de budinca de paine cu fasole si bacon din: fasole boabe, passata, boia dulce afumata, otet de vin rosu, zahar brun, sos warcestershire, bacon, oua, lapte si paine alba toast.
- 3 conserve de 400 g fasole boabe, scursa si clatita
- 500 g de passata
- 1-2 linguri de boia dulce afumata
- 1 lingura otet de vin rosu
- 1 lingura de zahar brun
- 2 lingurite de sos Worcestershire
- 200 g bacon, taiat bucatele
- 5 oua
- 125 ml lapte
- 10 felii de paine alba toast, fara coaja, taiata in doua ca sa se obtina triunghiuri
Mod de preparare:
Se cuptorul la 220° C/gaz 7. Se răstoarnă fasolea într-un vas termorezistent, împreună cu passata, boiaua, oţetul, zahărul şi sosul worcestershire. Se asezonează şi se amestecă. Se presară baconul, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor 30 de minute.
Se scoate din cuptor, se înlătură folia şi se amestecă bine. Se dă din nou la cuptor, fără folie, timp de 10 minute, până baconul devine crocant. Se poate răci şi lăsa la frigider timp de două zile sau la congelator timp de maximum trei luni. Decongelează şi încălzeşte, înainte de a continua cu pasul următor.
Se bat laptele cu ouăle, sare şi piper. Se înmoaie pâinea în amestec, apoi se aşază peste fasole. Se toarnă deasupra ce a mai rămas din amestecul de lapte şi se dă la cuptor 20 de minute sau până ce pâinea s-a umflat şi a devenit aurie.
Budincă de pâine cu fasole şi bacon
Pofta buna!