Budincă de pâine cu stafide
PrinteazaBudincă de pâine cu stafide din: mere, scortisoara, unt, lapte, smantana, zahar tos, stafide, oua, semine de susan, menta, paine, paine prajita, sare, zahar pudra, frisca.
Ingrediente:
- doua mere
- o lingurita cu scortisoara
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 100 ml smantana
- 100 g zahar tos
- 50 g stafide
- 4 oua
- 25 g seminte de susan
- o lingura de menta tocata
- o paine veche de o zi
- 5 felii paine prajita
- sare
- zahar pudra
- frisca
Mod de preparare:
Merele se spală, se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie cubuleţe. Se pun la călit în puţin unt topit împreună cu stafidele şi scorţişoara.
Se adaugă puţin zahăr, se amestecă şi se ţin pe foc până scade sosul format.
Când s-au răcit, se amestecă cu laptele în care s-a dizolvat restul de zahăr.
Smântână, seminţele de susan, menta şi ouăle se pun peste lapte şi se amestecă.
Se unge o formă cu unt, se pune un strat de pâine ruptă şi pâine prăjită ruptă bucăţele, se toarnă jumătate din amestec şi se aşază deasupra restul de pâine.
Se toarnă amestecul rămas, se presară bucăţele de unt şi se introduce în cuptorul încins.
Se coace la foc potrivit până este absorbit tot lichidul şi la suprafaţă s-a format o crustă aurie.
Se serveste calda presarata cu zahar pudra su rece cu frisca mixata.
Budincă de pâine cu stafide
Pofta buna!