Budinca de paine cu usturoi si branza Cheddar
PrinteazaBudinca de paine cu usturoi si branza Cheddar din: unt, paine alba, praz, rosii cherry, oua, lapte, branza cheddar, ketchup.
- 25 g unt, plus extra pentru uns vasul de copt
- 200 g de paine alba cu coaja, rupta in bucati
- 2 fire de praz, feliate subtire, 2 catei de usturoi, tocati fin
- 100 g rosii cherry, taiate in jumatati
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 100 g de branza Cheddar, rasa
- ketchup, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu unt vasul de copt şi umple-l cu bucăţile de pâine. încălzeşte untul într-o oală mare, până când începe să facă spumă.
Adaugă prazul şi usturoiul şi sotează-le la foc mediu 5 minute, amestecând pe parcurs.
Transferă amestecul moale de praz şi usturoi peste pâine şi aranjează deasupra jumătăţile de roşii. Bate ouăle, laptele şi brânza Cheddar.
Asezonează amestecul, apoi toarnă-l peste pâine şi dă vasul la cuptor 15-20 de minute, până când budinca devine aurie şi se umflă. Serveşte-o cu ketchup, dacă vrei.
Budinca de paine cu usturoi si branza Cheddar
Pofta buna!