Budinca de paste cu carne de miel
PrinteazaBudinca de paste cu carne de miel din: fasole, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de miel, vin, sare, piper, coriandru, patrunjel, macaroane, iaurt, creme fraiche, oua, parmezan, grasime.
- 250 g fasole verde
- 200 g morcovi
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri de ulei de măsline
- 400 g carne tocată de miel
- 300 ml vin alb
- sare
- piper
- 1/2 legătură de coriandru proaspăt tocat
- 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat
- 400 g macaroane
- 250 g iaurt
- 250 g creme fraîche
- 3 ouă
- 100 g parmezan proaspăt ras
- grăsime pentru formă
Mod de preparare:
Se spală fasolea, se curăţă şi se taie bucăţi.
Se curăţă morcovii de coajă şi se taie bastonaşe subţiri. Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă, după care se călesc în ulei încins.
Se adaugă în tigaie şi carnea tocată şi se prăjeşte.
In continuare, se adaugă în tigaie morcovii şi fasolea, apoi vinul.
Amestecul se lasă să fiarbă pe foc mic circa 15 minute, după care se condimentează, iarapoi se încorporează ierburile aromatice.
Se încinge cuptorul în prealabil la 190 °C (ventilator 170 °C).
Se fierb macaroanele al dente în apă clocotită cu sare, apoi se varsă apa şi se lasă pastele la scurs.
Se aşează macaroanele şi amestecul de carne tocată într-o formă termorezistentă, unsă în prealabil cu grăsime, iar peste se toarnă un amestec de iaurt, creme fraîche şi ouă.
Peste toate ingredientele se presară apoi brânza rasă. Budinca se dă la cuptor circa 35 de minute.
Pofta buna!