Budincă de paste cu hering

Printeaza

Budincă de paste cu hering din: fidea, oua, branza telemea, smantana, hering, migdale, capere, pesmet, dovleac, ceapa, usturoi, unt, piper, legume de sezon.

 

Ingrediente:

  • 250 g fidea
  • 4 ouă
  • 250 g brânză telemea
  • 100 ml smântână
  • 500 g fileuri de hering
  • 100 g migdale
  • capere
  • două linguri cu pesmet
  • 500 g dovleac pentru plăcintă
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 75 g unt
  • sare
  • piper
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mă­runt şi se pun într-un bol.

Se adau­gă ouăle, brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mari, sare şi piper după gust.

Se pune fideaua fiartă şi scur­să de apă, migdalele şi două linguri cu capere tocate mărunt.

Se toarnă smântână, se pune untul moale, heringul fiert şi tocat mărunt.

Se amestecă bine cu o lingură până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet şi se nivelează.

Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până începe să se aurească deasupra şi să se desprindă marginile budincii de pereţii tăvii.

Dovleacul se curăţă de seminte, se presară sare şi piper şi se coace la foc mediu până poa­te fi pătruns cu o furculiţă.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.