Budincă de paste cu hering
PrinteazaBudincă de paste cu hering din: fidea, oua, branza telemea, smantana, hering, migdale, capere, pesmet, dovleac, ceapa, usturoi, unt, piper, legume de sezon.
Ingrediente:
- 250 g fidea
- 4 ouă
- 250 g brânză telemea
- 100 ml smântână
- 500 g fileuri de hering
- 100 g migdale
- capere
- două linguri cu pesmet
- 500 g dovleac pentru plăcintă
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 75 g unt
- sare
- piper
- legume de sezon
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un bol.
Se adaugă ouăle, brânza telemea dată pe răzătoarea cu ochiuri mari, sare şi piper după gust.
Se pune fideaua fiartă şi scursă de apă, migdalele şi două linguri cu capere tocate mărunt.
Se toarnă smântână, se pune untul moale, heringul fiert şi tocat mărunt.
Se amestecă bine cu o lingură până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu pesmet şi se nivelează.
Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc potrivit până începe să se aurească deasupra şi să se desprindă marginile budincii de pereţii tăvii.
Dovleacul se curăţă de seminte, se presară sare şi piper şi se coace la foc mediu până poate fi pătruns cu o furculiţă.
Pofta buna!