Budincă de paste cu portocale
PrinteazaBudincă de paste cu portocale din: macaroane, branza de vaci, telemea desarata, zahar tos, oua, zahar vanilinat, esenta de rom, scortisoara, portocale, unt, sos de ciocolata, coacaze rosii.
- 400 g macaroane
- 500 g branza de vaci
- 200 g telemea desarata
- 200 g zahar tos
- 5 oua
- doua pliculete zahar vanilinat
- o lingurita cu esenta de rom
- o lingurita cu scortisoara
- doua portocale
- 50 g unt
- sos de ciocolata
- coacaze rosii
Mod de preparare:
Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec printr-un jet de apă rece şi se scurg.
Se pun într-un bol mai mare, se adaugă trei sferturi din brânza de vaci şi brânza telemea sfărâmată, zahărul tos, un pliculeţ de zahăr vanilinat şi scorţişoara.
Se adaugă esenţa de rom, coaja rasă şi pulpa de la portocale tocate mărunt şi patru ouă.
Se amestecă totul bine ca să se omogenizeze compoziţia, se unge o tavă cu unt, iar restul se amestecă bine cu pastele.
Se toarna compozitia in tava, se niveleaza, se unge deasupra cu branza de vaci oparita amesteca cu oul si zaharul vanilinat ramas si se introduce in cuptorul incins.
Se coace la foc mediu pana devine aurie la suprafata si s-a inchegat compozitia.
Se serveşte caldă sau rece, cu sos de ciocolată şi coacăze roşii.
Budincă de paste cu portocale
Pofta buna!