Budinca de pastrav cu branza
PrinteazaO reteta de budinca de pastrav cu branza din: fileuri de pastrav, branza feta, cartofi, rosii, praz, sare, piper, ulei, smantana, ou si nucsoara.
- 600 g fileuri de pastrav
- 300 g branza feta
- 4 cartofi mari fierti
- 5 rosii
- 2 fire de praz
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 200 ml smantana
- 1 ou
- nucsoara
Mod de preparare:
Se spală fileurile, se usucă şi se taie bucăţi mai mici. Se presară cu sare şi piper, după gust, şi se prăjesc foarte uşor în puţin ulei încins. Prazul se spală, se taie rondele, se căleşte puţin în ulei încins şi se toarnă jumătate într-un vas termorezistent uns cu unt şi se întinde.
Se curăţă cartofii de coajă şi se taie felii. Brânza şi roşiile se taie felii nu foarte groase. Se pun în vas, peste praz, alternativ, bucăţi de peşte, felii de brânză, de cartofi şi de roşii. Se pune prazul rămas, se condimentează cu piper, se toarnă două linguri de ulei şi se introduce în cuptor, la 200° C, pentru 25 de minute.
Se scoate vasul din cuptor, se adaugă pe toată suprafaţa smântână bătută cu oul, sare şi nucşoară, după gust. Se mai introduce la cuptor pentru 15 minute.
Budinca de pastrav cu branza
Pofta buna!