Bruschete cu Fenicul și Ricotta din: fenicul, ricotta, paine, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Deschide-ți papilele gustative cu această rețetă simplă, dar plină de arome, de Bruschete cu Fenicul și Ricotta. Acest aperitiv italian clasic aduce împreună savoarea dulce a feniculului sotat, cremozitatea ricottei și prospețimea pătrunjelului proaspăt. Gustul crocant al pâinii prăjite completează […]
Budinca cu pere si afine
PrinteazaBudinca cu pere si afine din: pere, prune, afine, zahar, lamaie, faina, fulgi de ovaz, bicaronat, unt, migdale.
Ingrediente:
- 3 pere, curăţate şi tăiate bucăţi
- 4 prune, tăiate sferturi
- 150 g afine
- 50 g zahăr tos
- zeama şi coaja răzuită de la 1 lămâie
crusta crocantă:
- 150 g făină
- 25 g fulgi de ovăz
- 50 g zahăr brun
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1 linguriţă amestec de mirodenii
- 50 g unt, tăiat cuburi, plus pentru uns
- 1 ou, bătut
- 25 g migdale rumenite
Mod de preparare:
Budinca cu pere si afine: Incinge cuptorul la semnul 4/160 C. Combină fructele, zahărul, zeama şi coaja de lămâie şi apoi aşază amestecul într-un vas de 1,5 litri rezistent la cuptor.
Pentru crusta crocantă pune ingredientele şi un praf de sare într-un bol şi amestecă-le până când seamănă cu pesmetul. Adaugă ouăle şi încorporează-le cu furculiţa. Adaugă migdalele şi presară deasupra fructelor.
Dă la cuptor 30 minute, până când se rumeneşte şi devine crocant. Lasă să se răcorească uşor şi serveşte cu cremă de ou sau cu înghetată de vanilie.
Pofta buna!
Bruschete cu Fenicul și Ricotta