Budinca de peste cu cartofi si fenicul din: cartofi, ulei de masline, usturoi, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa, sare, piper negru, lamai.
Ingrediente:
400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri
4 linguri ulei de măsline
un căţel de usturoi, curăţat şi tocat
o ceapă curăţată şi tăiată felii
un bulb de fenicul curăţat şi feliat
o lingură seminţe de fenicul
4 fileuri medii sau 8 fileuri mici de păstrăv dezosate
300 ml smântână subţire
2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru presărat deasupra
două fileuri de anşoa
sare mare
piper negru proaspăt măcinat
două lămâi tăiate pe jumătate
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C.
Mai întâi fierbeţi cartofii, timp de câteva minute, în apă clocotită si sărată, până când se înmoaie, apoi scurgeţi-i într-o strecurătoare.
Puneţi pe foc mic o cratiţă cu diametrul de 20 cm şi adăugaţi uleiul, usturoiul, ceapa, feniculul şi seminţele acestuia.
Căliţi-le la foc mic 10 minute, cu capac, amestecând des. Luaţi cratiţa de pe foc.
Aşezaţi fileurile de păstrăv peste ceapă şi fenicul cu pielea în sus.
Amestecaţi smântână, parmezanul şi fileurile de anşoa, condimentaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat şi turnaţi amestecul peste peşte.
Deasupra aşezaţi feliile de cartofi date prin puţin ulei de măsline, sare şi piper. Introduceţi în cuptor pentru 20 de minute; cu 5 minute înainte de a fi gata presăraţi pesmet şi puţin parmezan ras.
Budinca de peste cu rosii din: peste, ulei, ceapa, rosii, zahar, ardei, patrunjel, marar, usturoi, unt, orez, sare, piper. Ingrediente: 800 g file de peşte 2 foi de dafin 3-4 linguri ulei 6 cepe 500 g roşii proaspete sau conservate în bulion 2 ardei 1/2 lingurita zahăr câte 1 linguriţă pătrunjel si marar 2 catei […]
Budinca de peste cu verdeata din: carne de peste, oua, ceapa, lapte, unt, smantana, patrunjel, pesmet, sos de mustar, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g carne de peşte fără oase (somn, morun, nisetru etc.) 3 ouă un sfert ceapă o franzelă mică 500 ml lapte 100 g unt 2 linguri smântână pătrunjel verde tocat 2 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.