Budinca de peste cu cartofi si fenicul

Printeaza

Budinca de peste cu cartofi si fenicul din: cartofi, ulei de masline, usturoi, ceapa, fenicul, seminte de fenicul, pastrav, smantana, parmezan, ansoa, sare, piper negru, lamai.

 

Ingrediente:

  • 400 g cartofi răzuiţi de coajă şi tăiaţi felii subţiri
  • 4 linguri ulei de măsline
  • un căţel de usturoi, curăţat şi tocat
  • o ceapă curăţată şi tăiată felii
  • un bulb de fenicul curăţat şi feliat
  • o lin­gură seminţe de fenicul
  • 4 fileuri medii sau 8 fileuri mici de păstrăv dezosate
  • 300 ml smântână subţire
  • 2 mâini de parmezan proaspăt ras, plus încă puţin pentru presărat dea­supra
  • două fileuri de anşoa
  • sare mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • două lămâi tăiate pe jumătate

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C.

Mai întâi fierbeţi cartofii, timp de câteva minute, în apă clocotită si sărată, până când se înmoaie, apoi scurgeţi-i într-o strecurătoare.

Puneţi pe foc mic o cratiţă cu diametrul de 20 cm şi adăugaţi uleiul, usturoiul, ceapa, feniculul şi seminţele acestuia.

Căliţi-le la foc mic 10 minute, cu capac, amestecând des. Luaţi cratiţa de pe foc.

Aşezaţi fileurile de păstrăv peste ceapă şi fenicul cu pielea în sus.

Amestecaţi smântână, parmezanul şi fileurile de anşoa, condimentaţi cu sare şi piper proaspăt măcinat şi turnaţi amestecul peste peşte.

Deasupra aşezaţi feliile de cartofi date prin puţin ulei de măsline, sare şi piper. Introduceţi în cuptor pentru 20 de minute; cu 5 minute înainte de a fi gata presăraţi pesmet şi puţin parmezan ras.

Serviţi cu lămâi, salată verde şi bere rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Budinca de peste cu rosii

Budinca de peste cu rosii din: peste, ulei, ceapa, rosii, zahar, ardei, patrunjel, marar, usturoi, unt, orez, sare, piper. Ingrediente: 800 g file de peşte 2 foi de dafin 3-4 linguri ulei 6 cepe 500 g roşii proaspete sau conservate în bulion 2 ardei 1/2 lingurita zahăr câte 1 linguriţă pătrunjel si marar 2 catei […]

 

Budinca de peste cu verdeata

Budinca de peste cu verdeata din: carne de peste, oua, ceapa, lapte, unt, smantana, patrunjel, pesmet, sos de mustar, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g carne de peşte fără oase (somn, morun, nisetru etc.) 3 ouă un sfert ceapă o franzelă mică 500 ml lapte 100 g unt 2 linguri smântână pătrunjel verde tocat 2 […]

 

 

Budinca de peste cu legume

Budinca de peste cu legume din: lapte, dafin, usturoi, ceapa, peste, cartofi, pastarnac, oua, porumb, mazare, ierburi, coaja de lamaie, creveti, crema de branza, nucsoara, piper alb, mustar cu boabe, unt, branza, morcovi, broccoli. Ingrediente:  400ml de lapte 1 frunză de dafin 1 căţel de usturoi, tocat fin 1 ceapă medie, feliată subţire 300g de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.