Budinca de peste cu rosii

Printeaza

Budinca de peste cu rosii din: peste, ulei, ceapa, rosii, zahar, ardei, patrunjel, marar, usturoi, unt, orez, sare, piper.

 

Ingrediente:Budinca_de_peste_cu_rosii

  • 800 g file de peşte
  • 2 foi de dafin
  • 3-4 linguri ulei
  • 6 cepe
  • 500 g roşii proaspete sau conservate în bulion
  • 2 ardei
  • 1/2 lingurita zahăr
  • câte 1 linguriţă pătrunjel si marar
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 30 g unt
  • 150 g orez

 

Mod de preparare:

Pui peştele la fiert în apă clocotită, împreună cu foile de dafin. Laşi să dea în câteva clocote, apoi scoţi peştele, îl tai în bucăţi potrivite şi îl tjireţi de piele, oase, cap şi aripioare.

Cureţi şi speli ceapa şi ardeii. Decojeşti roşiile. Tai ceapa mărunt, iar ardeii în felioare.

Incingi într-o cratiţă uleiul şi făleşti ceapa şi ardeii. Adaugi roşiile tăiate în cubuleţe, zahărul, usturoiul curăţat şi tăiat în felioare, sare şi piper după gust.

După ce au fiert la foc mic aproape 1/2 oră, le laşi să se răcească, apoi le poţi tăia sau mixa în robotul de bucătărie.

Intr-o cratiţă unsă cu unt, aşezi un strat de piure de legume, apoi câteva bucăţi de peşte şi verdeaţă, alternând straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de piure de legume.

Introduci cratiţa în cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Budinca de peste cu rosii

Budinca_de_peste_cu_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.