Budinca de peste cu rosii
PrinteazaBudinca de peste cu rosii din: peste, ulei, ceapa, rosii, zahar, ardei, patrunjel, marar, usturoi, unt, orez, sare, piper.
- 800 g file de peşte
- 2 foi de dafin
- 3-4 linguri ulei
- 6 cepe
- 500 g roşii proaspete sau conservate în bulion
- 2 ardei
- 1/2 lingurita zahăr
- câte 1 linguriţă pătrunjel si marar
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 30 g unt
- 150 g orez
Mod de preparare:
Pui peştele la fiert în apă clocotită, împreună cu foile de dafin. Laşi să dea în câteva clocote, apoi scoţi peştele, îl tai în bucăţi potrivite şi îl tjireţi de piele, oase, cap şi aripioare.
Cureţi şi speli ceapa şi ardeii. Decojeşti roşiile. Tai ceapa mărunt, iar ardeii în felioare.
Incingi într-o cratiţă uleiul şi făleşti ceapa şi ardeii. Adaugi roşiile tăiate în cubuleţe, zahărul, usturoiul curăţat şi tăiat în felioare, sare şi piper după gust.
După ce au fiert la foc mic aproape 1/2 oră, le laşi să se răcească, apoi le poţi tăia sau mixa în robotul de bucătărie.
Intr-o cratiţă unsă cu unt, aşezi un strat de piure de legume, apoi câteva bucăţi de peşte şi verdeaţă, alternând straturile până se termină ingredientele, ultimul strat fiind de piure de legume.
Introduci cratiţa în cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute.
Budinca de peste cu rosii
Pofta buna!