Budinca de peste din: cod, ceapa, rosii, ardei, zahar, usturoi, foi de dafin, ulei, sare, piper, patrunjel.
Ingrediente:
500 g cod
3 cepe
5-6 roşii
1 ardei gras roşu
1/2 linguriţă zahăr
2-3 căţei de usturoi
2 foi de dafin
ulei
sare
piper
1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli şi cureţi peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi foi de dafin.
După ce a dat în 2-3 clocote, dai oala deoparte, scoţi peştele, îl cureţi de pieliţă şi-l tai în bucăţi potrivite.
Cureţi apoi ceapa, o tai fin, o căleşti în ulei, adaugi roşiile tocate şi ardeiul tăiat peştişori, potriveşti de sare şi piper, apoi pui zahărul şi usturoiul pisat.
Laşi sosul să fiarbă înăbuşit pe foc mic 10-15 minute, după care îl pasezi. într-o formă unsă cu unt aşezi un strat de sos, unul de peşte şi încă unul de sos, apoi dai totul la cuptor pentru 15 minute.
O reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.