Budincă de piure de castane

Printeaza

Budincă de piure de castane din: piure de castane, lapte, zahar pudra, migdale, smantana, zahar vanilinat, sare si frisca.

Ingrediente:Budinca_de_piure_de_castane

  • 500 g piure de castane
  • 500 ml lapte
  • 50 g zhaar pudra
  • 100 g migdale
  • 500 ml smantana
  • un plic zahar vanilinat
  • un praf sare

pentru servit:

  • frisca

 

Mod de preparare:

Piureul de castane se lasă la dezgheţat si la scurs. Apoi, se pune pe foc cu laptele, migdalele mărunţite, sarea, zahărul pudră si cel vanilinat.

Când amestecul este omogen, se trage de pe foc şi, amestecând continuu, se toarnă smântână.

O formă de budincă se trece pe sub apă rece, se toarnă amestecul si se lasă la frigider pentru 3 ore.

In momentul servirii, se răstoarnă pe farfurie şi se decorează cu frişca.

Budincă de piure de castane

Budinca_de_piure_de_castane

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt.   Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]

 

retete

Budinca de carne cu sos de smantana

Budinca de carne cu sos de smantanadin: carne de vitel sau purcel, franzela, lapte, unt, oua sare, piper, salata si sos de smantana. Ingredinte: 1 kg carne de vitel sau de purcel 1 felie de franzela 1 ceasca lapte 75 g unt 4 oua sare piper salata sos de smintina   Mod de preparare Se […]

 

Budinca cu branza de vaca

Budinca cu branza de vaca din: branza de vaca, unt, smantana, faina, zahar, stafide, coaja de lamaie, sare, unt, pesmet si sos de vanilie. Ingrediente: 750 g branza de vaca 100 g unt 2 linguri smintina 1 lingura faina 3 linguri zahar 100 g stafide 4 oua, coaja rasa de la o lamaie un praf […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.