Budinca de portocale

Printeaza

Budinca de portocale din: oua, zahar, rom, portocala, lamaie, migdale, faina.

 

Ingrediente:Budinca_de_portocale

  • 6 ouă
  • 150 g zahăr, de preferinţă brun
  • 1 linguriţă rom
  • 1 portocală mare
  • 1/2 lămâie
  • 20 g migdale măcinate
  • 2 linguri făină

 

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Intr-un bol, mixezi gălbenuşurile împreună cu zahărul, romul şi zeama de la o jumătate de portocală.

Când zahărul s-a dizolvat, adaugi făina cernută, migdalele fin măcinate şi omogenizezi.

Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zeama de lămâie, care va grăbi obţinerea unei spume tari.

Incorporezi spuma de albuşuri în crema de gălbenuşuri, amestecând uşor, de jos în sus.

Aşezi vasul pe baie de aburi şi laşi să se prepare termic timp de 35 de minute, fără să amesteci.

Serveşti budinca în cupe, decorată cu felii de portocale.

Budinca de portocale

Budinca_de_portocale

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Budincă de ciocolată și vanilie

Budincă de ciocolată și vanilie din: lapte, zahar, pudra de cacao, faina, extract de vanilie, sare, oua, unt. Acest desert este potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momente de răsfăț personal. Poate fi servită caldă sau rece, cu o lingură de frișcă sau fructe proaspete deasupra.   Ingrediente: 500 ml lapte 3 linguri de zahăr […]

 

retete

Budincă cu fructe de pădure și fulgi de ovăz

Budincă cu Fructe de Pădure și Fulgi de Ovăz din: fulgi de ovaz, lapte, miere, extract de vanilie, fructe de padure, oua, sare, ulei. Ingrediente: 1 cană de fulgi de ovăz 2 căni de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte vegetal sau apă) 2 linguri de miere sau sirop de arțar 1 linguriță de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.